Avižų utapam (blynas su daržovėmis)

Išeiga: 3 porcijos

Reikalingi produktai tešlai:

  • Avižiniai dribsniai: ½ puod.;
  • Avinžirnių miltai: ¼ puod.;
  • Manų kruopos: ¼ puod.;
  • Vanduo: 2/2 -3/4 puodelio.

Daržovės

  • Morkos: 1 vnt. (80g);
  • Salieras: 1/3 šaknies(60g);
  • Paprika:1/3 (60g);
  • Smulkintos petražolės;
  • Aliejaus kepimui.

Reikalingi prieskoniai:

  • Asafetida: žiupsnelis.;
  • Kuminas (maltas): ½ arbat. š.;
  • Soda : 1/8 arbat. š
  • Citrinos sultys: 1 š.;
  • Druska: pagal skonį.

Avižinius dribsnius sumalame į miltus. Dubenyje sumaišome visus miltus su prieskoniais, pilame 2/3 puod. vandens ir labai gerai išmaišome, kad tešla būtų glotni ir be gumuliukų. Uždengiame dubenį ir paliekame pastovėti ~20 min. Ruošiame daržoves: morką ir salierą sutarkuojame smulkia trintuve, papriką supjaustome smulkiai, sumaišome su žalumynais.

Pastovėjus tešla sutirštėja, todėl gali reikėti įpilti dar ~1/4 puod. vandens. Tešla turi būti vidutinio tirštumo (grietinės konsistencijos). Galiausiai supilame su citrinos sultimis sumaišytą sodą ir viską gerai išmaišome.

Įkaitiname keptuvę, patepame aliejumi. Mažu samteliu pilkite tešlos į keptuvę ir antra samtelio puse sukamaisiais judesiai iš centro tolygiai plonu sluoksniu paskleidžiame per visą keptuvę, pabarstome daržovių mišinio per visą uttapam, paspaudžiame lengvai mentele, kad gražiai priliptų prie blynelio paviršiaus. Užpilame kelis lašelius aliejaus. Po kelių minučių apverčiame uttapam ir kepame paspaudžiant mentele, kol daržovės gražiai apskrus.

Vietoj manų galima naudoti ryžių miltus. Daržoves rinkitės pagal skonį.

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene