Avižinukai

Gaminimo trukmė ~40 min.

Reikalingi produktai:

  • Avižiniai dribsniai: 250 g
  • Cukrus: 75 g
  • Sirupas (klevų, cukrinių runkelių ar pan.): 25 g
  • Sviestas: 150 g

Reikalingi prieskoniai (pagal skonį):

  • Cinamonas (maltas): 0,5 arbat.š.
  • Anakardžio riešutai (smulkinti): sauja
  • Džiovinti vaisiai (smulkiai pjaustyti): sauja

Indai:

  • Dubuo pyrago masei paruošti
  • Kepimo forma

____________________________________________________________

Cukrų ištirpiname išlydytame svieste, ten pat supilame sirupą.

Visas sausas sudėtines tešlos dalis sumaišome ir užpilame lydytu sviestu su cukrumi. Visą masę gerai išmaišome. Jei naudojame kepimo skardą, ją išklojame kepimo popieriumi ir visą masę išklojame joje. Labai patogios silikoninės formos – jas naudojant nereikalingas joks papildomas paruošimas. Suformavus masę skardoje ar silikoninėse formelėse, sudrėkintomis rankomis ją lengvai paspaudžiame, kad susipresuotų.

Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių ir kepame 15-20 min.

Išėmus iš orkaitės, supjaustome kvadratėliais, kol šiltas. Pagal skonį galima apibarstyti smulkintais riešutais, cinamonu, smulkintais džiovintais vaisiais.

Sausainėlius saugome šaldytuve, kad neminkštėtų.

 

Patarimai:

Tešlos masei ruošti galima naudoti po pusryčių likusią avižinių dribsnių košę – ir taupu, ir greita.

 

SKANAUS!

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.