Avinžirniai su špinatais

Gaminimo trukmė ~50 min. 

Reikalingi produktai:

  • Avinžirniai (virti): 1 stiklinė
  • Špinatai (supjaustyti): 3 stiklinės
  • Pomidorai (vidut.): 2 vnt.
  • Imbieras (tarkuotas): 1 arbat.š.
  • Augalinis aliejus: 3 valg.š.
  • Žaliasis pipiras: 1 vnt.

 

Reikalingi prieskoniai:

  • Asafetida: ¼ arbat.š.
  • Kuminas (sėklos): 1 arbat.š.
  • Kalendra (maltos sėklos): 1 arbat.š.
  • Ciberžolė: ½ arbat.š.
  • Raudonieji pipirai (malti): ½ arbat.š.
  • Druska: ½ arbat.š. (pagal skonį)
  • Garam masala prieskonių mišinys: ½ arbat.š.

Indai:

  • Keptuvė kepimui

_____________________________________________________________

Nulupti pomidorų žievelę ir sutarkuoti juos burokine tarka. Sumaišyti gautą pomidorų tyrę su smulkiai tarkuotu imbieru, smulkiai supjaustytu žaliuoju pipiru.

Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberti kumyno sėklas ir asafetidą. Kai kumyno sėklos pradės spragsėti, sudėti pomidorų ir imbiero masę, maltą kalendrą, ciberžolę, raudonojo pipiro miltelius ir troškinti apie 4 minutes ant vidutinės ugnies. Kai pomidorų tyrė pradeda atsiskyrinėti nuo aliejaus, dėti špinatus, druską ir pusę puodelio vandens. Uždengti ir leisti pasitroškinti dar 4-5 minutes.

Sudėti avinžirnius ir galima juos šiek tiek patraiškyti. Jei masė išeis tirštoka, galima įpilti tiek vandens, kokio tirštumo jums norisi. Dar patroškinti 7-8 minutes. Pridėti garam masala prieskonių mišinio ir palikti dar 1 minutei troškintis. Patiekti su duona arba ryžiais.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"