Aštri trinta moliūgų sriuba

Gaminimo trukmė 45 min.

6 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Moliūgas (paruoštas*): 500 g
  • Bulvės (paruoštos*): 250 g
  • Imbieras (tarkuotas): 2 arbat.š.
  • Lydytas sviestas: 4 š.
  • Vanduo: 1 l
  • Kokoso pienas: pagardinimui

Reikalingi prieskoniai:

  • Ciberžolė: 1 arbat.š.
  • Raudonosios paprikos milteliai: 0,5 arbat.š.
  • Druska: 2 arbat.š.
  • Aštrusis čili pipiras: pgl. skonį
  • Juodieji pipirai (šviežiai malti): pagardinimui

* „paruoštos“ daržovės – jau nuvalytos ir supjaustytos kepinimui

Indai:

  • Keptuvė kepimui
  • Medinė mentelė maišymui
  • Puodas
  • Trintuvas (blenderis)

_______________________________________________________

Nuvalome moliūgą, nuskutame bulves ir viską supjaustome kubeliais. Nuvalome ir smulkiai sutarkuojame imbierą. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir suberiame ciberžolę, raudonosios paprikos miltelius, susmulkintą aštrųjį čili pipirą. Sudedame supjaustytas bulves ir moliūgą. Troškiname apie 10 - 15 min. ant vidutiniškos ugnies arba tol, kol moliūgas pradės tęžti. Tuomet sudedame sutarkuotą imbiero masę, viską permaišome ir dar pakepiname kelias minutes. Kepinant pastoviai maišome, kad visos daržovės gautų vienodai šilumos.

Kol daržovės troškinasi, puode užviriname vandenį. Į verdantį vandenį sudedame karštas kepintas daržoves, uždengiame dangčiu ir leidžiame dar pasitroškinti dar apie 15 – 20 min. Nukeliame nuo ugnies, šiek tiek pravėsiname ir viską sutriname blenderiu iki vientisos tyrės.

Prieš patiekiant, pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kokoso grietinėle. Tinka ir prieskoninės žolelės – bazilikas, rozmarinas. Patiekiame su duona.

Patarimai:

Jei gaminate vaikams galite nedėti imbiero ir aštriojo čili pipiro. Tuomet gausis švelni kreminė moliūgų sriuba.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.