Arbata su prieskoniais

Gaminimo trukmė ~10 min

4 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Medus: 4 valg.š.
  • Spaustos citrinos sultys: 1 vnt.
  • Imbiero šaknis (tarkuota): 1 arbat.š.
  • Vanduo: 800 ml

 

Reikalingi prieskoniai:

  • Cinamonas (nemaltos žievelės): 2 lazdelės
  • Kardamono ankštys: 1 arbat.š.
  • Pankolio sėklos: 1 arbat.š.

Indai:

  • sietelis

Prieš gaminant:

Nulupkite ir sutarkuokite imbiero šaknį. Cinamono lazdeles sulaužykite smulkesnėmis dalimis.

____________________________________________________________

Užvirinkite visas sudedamąsias dalis, tik kol kas nedėkite citrinos sulčių ir medaus. Virkite ant sumažintos ugnies apie 5 min.

Supilkite citrinos sultis ir išmaišykite medų.

Patiekite iškoštą per sietelį.

Patarimai:

Taip pasigaminsite gaivią, ryškaus skonio arbatą, kuri gali palengvinti kosulį.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene