Apelsininiai sausainiai

Gaminimo trukmė ~1 val.

Reikalingi produktai:

  • Miltai (kvietiniai, I rūšis): 300 g
  • Sviestas: 100 g
  • Cukrus: 150 g
  • 1 apelsino tarkuota žievelė
  • 1 apelsino sultys
  • Vanduo: 10 š.

Reikalingi prieskoniai:

  • Vanilinis cukrus: 2 arbat.š.
  • Cinamonas (maltas): pgl.skonį

Indai, priemonės:

  • Dubuo
  • Tarka
  • Kočėlas
  • Skarda
  • Kepimo popierius

____________________________________________________________

Miltus ir cukrų suberiame į dubenį. Mažais gabaliukais supjaustome sviestą ir sudedame į miltus, įtarkuojame apelsino žievelę ir supilame šviežiai spaustas apelsino sultis bei vandenį. Viską minkome ne per daug ilgai – kitaip sausainiai bus kietoki. Tešlą įdedame į šaldytuvą 30 minučių.

Išėmę tešlą iš šaldytuvo iškočiojame 0,5 – 1 cm storio ir supjaustome norimos formos sausainius. Jei turime, galime naudoti įvairias formeles. Leidžiame vaizduotei kurti, o rankoms – mintis įgyvendinti. Lai būna sausainiai plonesni ar storesni, tuščiaviduriai ar su uogienės įdaru.

Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame supjaustytus sausainėlius ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių (stebime, kad nesudegtų!).

 

SKANAUS!

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"