Aguoninis slyvų pyragas

Reikalingi produktai:

  • Sviestas: 200 g
  • Rudasis cukrus: 250 g
  • Kvietiniai miltai: 300 g
  • Aguonos: 10 š.
  • Slyvos: 12 vidut. dydžio
  • Cukraus pudros pabarstymui: 1 š.
  • Anakardžio riešutai: 100 g

Reikalingi prieskoniai:

  • Kepimo milteliai: 1 arbat.š.
  • Vanilinis cukrus: 2 arbat.š.

Prieš gaminant:

Atsidedame tiek riešutų, kiek bus slyvų puselių. Likusius riešutus sumalame ir sudedame į tešlą.

_________________________________________________________________________________

Į dubenį sudedame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, kambario temperatūros sviestą, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, verdančiu vandeniu nuplikytas aguonas, sumaltus anakardžių riešutus. Viską gerai suminkome į vientisą tešlą. Ją dedame į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.

Kol tešla vės, supjaustome slyvas, išimame kauliukus. Atvėsusią tešlą trupiname į skardą. Tešlos skardoje turi būti maždaug tiek, kad atitiktų slyvų puselių storį. Ant sutrupintos tešlos tankiai dedame slyvų puseles šiek tiek jas įspausdami į tešlą. Į kiekvienos slyvos kauliuko duobutę dedame po anakardžio riešutą.

Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min., kol slyvos suminkštės ir pradės leisti sultis.

Pyragą pabarstome cukraus pudra ir pateikiame dar šiltą.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene